Blog saya comel
Si Gadis Berbelog



Assalamualaikum
Assalamualaikum. My Heart Belongs to ALLAH SWT, ALLAH SWT always there for you. never doubt it♥
My Facebook : facebook


Entry About Goodies


Tweet Deck

Puasa Ohh Puasa
Sunday, 22 July 2012 | 21:35 | 0Hamba Allah Berbicara
Hai *lambai ala ala Miss World. ehh apa aku merepek awal entry ni? okay aku tahu. korg tk payah lah sibuk. pg main jauh jauh *kena baling ngn periuk rumah Ajuan Ali. okay tk lucu. first of all *wahh ayat aku kemain bajet. ada tngok title entry aku? apa dia ? apa dia? huhh? "Ajuan Ali jd Juara MasterChef" ishh lempang lelaju kang! k tk kelakar -.-" okay tngok tajuk pun tahu kan entry kali ni pasal puasa ? okay aku just nk kata yg masa puasa dulu ehh jap jap masa aku kecil dulu kalau time puasa mst ada "Best Moment" kan? huhh best lah sngat *tngan ke dada mata ke atas. apa yg aku maksudkan best tu korg mst faham kan? kalau tk faham kau pg tanya yg faham . okay maksud aku mst lah ada PONTENG kan? masa kecil dulu? tipu kalau kau tk pernah , okay aku mengaku aku pernah .

# Kisah Pertama 
alolo shuwitttt nya aku *ayat rempit gitu . masa ni aku umur 5 tahun, and korg tau lah kan masa tu kita punya nafsu alahai menguasai diri. tetttt! okay mmg menguasai diri aku. selalunya aku kalau hari biasa balik dr tadika aku akan minum Ribena dalam botol susu. kau tngok betapa mintak pelempang nya aku. umur dah 6 tahun still minum pakai botol susu. bertuah punya kau ferra ! okay bukan nk cerita pasal bertuahnya aku masa kecik . k aku dulu arwah nenek yg selalu buatkan air ribena tu. kanak kanak Ribena katakan. aku selalu kalau balik aku akan kata kt nenek "Nenek! nk air Ribena sedap sedap tau! sayang nenek" okay aku mmg seorang yg suka suruh org masa kecik *buat gaya peace . then kalau dah tetiap hari mst biasa dah kan . then bila dh first puasa mmg aku mintak nenek buatkan and tetiba nenek kata "hari ni adik kan puasa, mana boleh minum sampai waktu berbuka" and aku kata dalam hati "ehh terlupa plak. okay lah terpaksa tahan" aku pun tngok ahh TV kan utk hilangkan rasa haus . ntah dr mana punya Setan masuk minda aku suruh aku berbuka masa tu jgak. first tu mmg aku dapat tahan . tk pedulikan . then tetiba badan angkat, HAHA. aku pg ahh dapur then bukak peti ais ada satu botol Ribena yg belum buat lg . aku punya lah tergoda dgn Ribena tu dan mula carik botol susu utk buat. tngok lah sempat lg nk carik botol susu dalam keadaan yg dah macam Ajuan Ali gelabah nampak lipas terbang. then jumpalah botol susu tu pdahal aku dpat buat dalam MUG kan. so aku pun letak lah dalam botol susu then ohhhh nikmatnya aku minum. sejuk plak tu. then berhenti minum jap nk tngok Line clear tk. bila tngok mmg org tngah layan TV kt luar . aku apa lg mmg niat minum sampai habis. and hajat aku tercapai. ntah masa bila kan mama aku masuk menyelinap dah macam Polis Gerak Khas plak kan mama aku. dia siap bukak peti ais lg suruh aku tambah lg. tngok punya lah berbisa perli mama aku. HAHA. and hr tu aku tk puasa lah jawabnya kan. tp bila kawan tanya aku akan jawab "wehh ferra sorang je dapat puasa penuh dalam tadika ni" dgn berlagak penuh riak aku. ishhh nak je korg baling kasut Ajuan Ali kt aku kan? 


# Kisah Kedua
amboiii punyalah banyak "kebaikan" yg aku buat masa kecik kan? okay ni masa aku Tahun 1. kau tngok lah aku ni mmg nakal kan? okay masa tu kami ada kelas agama. cewahhhh punya lah rajin . elehhh rajin terpaksa je pun. okay masa tu sekolah kami masih atas bukit. guna tangga. and kau nk tahu berapa jumlah tangga sekolah aku dulu? 2 7 7 jumlahnya! huhhh? tk pcya? mehh aku hempuk dgn keyboard ni. betul aku tk tipu. skarang sekolah tu dh roboh coz skarang sekolah pun dah macam bangunan PAVI gitu tak ada atas bukit lg. HAHA. okay stop merepek, masa tu kan kami sekolah ada kelas agama masa petang. then masa balik kami juga boleh balik ambik telekung. punya lah terhegeh hegeh kan kami? pdahal masa kelas pagi dapat je bawak. punya terhegeh hegeh mcam M Daud Kilau kan ? okay tk kelakar pun. dah tu aku balik lah. sampai rumah punya lah penat mengalahkan org mendaki Gunung Everest tu. HAHA. then sampai rumah je aku tk tahu lah benda alah mana masuk otak suruh aku check peti ais tngok ada air ke tak? then terus je pg dapur rumah. bukak je kau tahu apa aku jumpa? Air Fruitade yg F&N tu. dah lah sejuk. Ya Allah aku punya nafsu dr 100% tetiba turun -0 % kau tngok? siap ada negative lg kan? HAHA. then apa lg aku minum lah then masa best aku minum tetiba nenek sebelah ayah aku masuk dapur and tanya apa aku buat. aku pun cakap lah yg aku simpan makanan utk berbuka . pdahal....... nasib baik nenek yg tu rabun. HIHI. otak aku mmg jahat. then dgn hati yg senang aku pg sekolah tanpa rasa bersalah. sampai sekarang org tk tahu. ehh? okay korg dah tahu? shttttttttt diam ehh *jelir lidah sambil shuffle

okay! *berdiri tegak . aku rasa sampai situ je KOT . lg pun jap g ada rancangan masak memasak bersama Ajuan Ali  ehh TYPO TYPO! bersama dgn Dr Fazley lah. okay lah . kalau nk cerita pasal terawih, main mercun, hari raya bagai mmg sehari korg tak habis. ntah ntah korg tk berbuka nt . okay merepek! nt lah entry lain aku cerita lg okay. setiap org yg baca entry ni mmg ke. kenangan masa puasa kan? tak kira lah ia pahit ke manis ia tetap digelar KENANGAN kan? jgn tipu. tk baik lah. bulan puasa ni *senyum senyum. 

Kenangan Mendewasakan Kita Semua Tidak Kira Ianya Sekejap Atau Lama Ianya Tetap Akan Digelar Sebagai K E N A N G A N ................



Note : kalau semua kenangan manis tu aku nk ambik je boleh? yg pahit tu semua kau punya. HAHA. kbyeeeeee .
Posted By ,
Hamba Allah Yang Comel 27


|