Blog saya comel
Si Gadis Berbelog



Assalamualaikum
Assalamualaikum. My Heart Belongs to ALLAH SWT, ALLAH SWT always there for you. never doubt it♥
My Facebook : facebook


Entry About Goodies


Tweet Deck

RAMADHAN nk TIBA !
Tuesday, 10 July 2012 | 02:43 | 0Hamba Allah Berbicara
yg atas ni Datuk Saya. Ehh? kbyeee 
assalamualaikum and hey hey hey! *kena baling hp 3310. ehh sorry aku terlebih ni. ada dengar lagu tu tk? lagu apa lagu apa? huhh? lagu merry christmas? kau nk aku lempang? tak kan? tu lagu puasa ahh apa lg. tak kan lagu M daud kilau kot *kena lempang lelaju . okay cukup lah aku merepek kan? btw bulan puasa tk lama lg. yeayyy! *lompat . tggal beberapa hari je lg . kau puasa tk? kalau tk puasa nt Allah marah except ada reason lah kan *ayat kemain . pejam celik pejam celik dah nk puasa kan? puasa ni lah masa kita nk dapat banyak pahala kan? mcam mana? dgn solat tarawih, baca Quran, menahan lapar dan dahaga, dan banyak lg. kalau ferra nk senaraikan mmg sampai zaman ntah bila pon tak kan habis kan? tngok lah betapa pemurah nya Allah kita .

#PUASA

mmg ramai yg tk sabar kan? termasuk lah ferra ni. siapa yg tak nak pahala free kan? semua org nak. even kita niat nk puasa esok nya tp kita tk puasa kita tetap dapat pahala. tngok lah Allah. hanya dgn niat je dah dapat pahala. lain lah kalau nk dapat dosa. bila kita niat Allah tk suruh catat dulu melainkan kita dah buat sesuatu jahat yg kita dah niat okay then Allah akan suruh Malaikat catat kt SEBELAH KIRI . bulan puasa ni banyak yg seronok nya kan? huh? main mercun? ishh ke situ plak. lempang lelaju kang. puasa puasa puasa. sngat bnyak pahala kita dpat. baca Quran di siang hari MasyaAllah banyak pahala Allah bg kt kita. just kita je ada yg tak nak kejar pahala FREE tu. masa first day mmg berasa lamanya puasa kan? selalu nya mcam tu ferra rasa. tk tahu asal. tp hari2 yg seterusnya mcam biasa je ferra rasakan. mmg bnyak dugaan masa kita puasa ni. dgn adik yg tk puasa lg. makan icecream depan kita alahai terliur jgak. kalau tak nak terliur jgn lah dekati dia dulu. nt tk pasal2 dia kena penampo dr kita ni. kurang satu pahala. SYAITAN pesta kt neraka kan? haaaa nak ke? kalau tak nak jgn marah. sabar kan INDAH? org yg sabar ni Allah suka. Dia juga suka nk uji kita pd bulan puasa nt. nk tngok TAHAP mana KEIMANAN kita ni kan? so kena kuat kan iman tu okay? jgn PUASA TIPU dah k. Allah kan tngok. kalau budak kecik tkpe lah dorg ni bukan tahan pon. kita kan kuat? so kena tahan. jgn sama kan tahap ketahanan kita dgn budak kecik. cehhhhh! *ayat politik je

#BAZAAR RAMADHAN


ehh ehh? apa tu? huhh? pentas kilauan emas? awak buta? nk saya bg kanta pembesar? tu BAZAAR RAMADHAN lah. tu pon tk tahu. sila beli cermin mata "HARRY POTTER" k *kena tampar tetibe. tu lah tempat yg kita tggu nk pergi kan? nk beli apa je yg kita mahu. pdahal nt dh berbuka tk habis nya kan? berlagak je. HAHA. ye lahh banyak makanan kan kt sana? tambahan lg kita ni banyak makan. tp badan je yg tak nak tolong kita MEMBESAR. kesiannnnnnn~ haaaa kt bazaar ni actually pd hari tk puasa pon ada jual lah kan. tp kita tk plak terhegeh hegeh nk beli. tggu puasa jgak. nafsu lah tu. even SYAITAN dah DIGARI (padan muka) tp JIN masih nk menghasut kita . tu lah kena control jgak nafsu ni. BERHENTI SEBELUM KENYANG. haaaaa gitu . nt tk sakit perut kan? kena jaga pemakanan jgak k? *ambil berat plak. apa yg korg suka kt bazaar ni? kalau ferra lah kan ferra suka air kelapa, nasi beriyani dan segala jenis ayam. nampak kegelojohan ferra? HIHI. tkpe lah kan? *dancing. btw puasa kena betul2 okay. nt ferra bg duit raya kalau tamat puasa *nampak beno nipu nye




amboiii amboii amboiii *Ajuan Ali. kemain lg ferra kan? haaaa nasib baik blm puasa lg naaaa. kalau dh puasa jgn tngok entry ni. kot kot ferra pon terliur . k *conversation killer . 

errrrr ferra rasa sampai sini je lah kita "bersweet sweet" k? entry yg akan datang kita bg tau pasal masa ferra mula mula nk puasa. confirm seronok. *memandai je. 

sebelum menghabiskan cerekarama ferra *muntah badang . ferra atau nama penuh Hamba Allah Yang Comel ni ( Erferra Sharriezan Binti Tarmizy ) ingin meminta maaf dr hujung rambut sampai hujung kaki k. sesungguhnya memaafkan adalah MULIA di sisi Allah . 

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA TAK LAMA LAGI ! Assalamualaikum readersssssssssss ! 






|